viernes, 16 de diciembre de 2011

Bartzelonak lasai hasi eta lasai irabazi zuen larunbateko partida

Jone BILBAO
(13.Praktika)

Hiru bana geratu da markagailua larunbatean Santiago Bernabeu zelaian jolastutako klasikoan. Hiru puntuak nozki, Bartzelonak lortu ditu Guardiolaren harrotasunerako. Real Madrilek estreinatu zuen markagailua Benzemaren eskutik Victor Valdesen akatsa aprobetxatuz. Mourhinoren taldeak zerua ikusi zuen orduan. Bertatik infernura ordea bidea labur bilakatu zitzaien.

Garaileak, FC Bartzelona

Bartzelonak lasai hartu zuen lehenengo zatia, Madrildarren golak ez zituen larritu. Bartzelonak pase laburrak eginez baloia gora eramaten saiatzen zen bitartean, Real Madrilekoak zelaiaren goikaldean zeuden jadanik indarrak xahutzen. Casillasek baulgranen hainbat gol saiakera gelditu zituen arren, 29. minutuan Alexisek bateko berdinketa jarri zuen markagailuan Messiren pase ikaragarria aprobetxatuz. Horrela geratu zen markagailua lehenengo zatian, beraz, denboraldi horretan ez zuen inork agindu.

Bigarren zatian ordea sekulako indarra hartu zuen Bartzelonak. Xavik aurkarien atera bideratu zuen baloia, Marcelok baloia hartu eta gola sartu zuen. Orduan hasi zitzaizkien Madrildarrei hankak erretzen zelaian, nora egin jakin gabe. Azken gola Cesc Fabregasek sartu zuen burukada gogorra emanez.

Markagailuko neurketak, hain zuzen, 1-3 ak Mourhino haserrerazi zuen arren harro agertu zen partidu osteko prentsaurrekoan. Pep Guardiolak ordea, lan handia egiteko dagoela esan zuen eta ez dagoela dena irabazita. Orain, taularen muina 37 puntuekin berdintzen dute bi taldeek, nahiz eta Bartzelonakoek partidu bat gehiago jokatu duten jadanik. Badirudi urdina eta granatea izango direla aurten ere Ligaren koloreak.